?

Log in

No account? Create an account
Many a mickle maks a muckle

> Recent Entries
> Archive
> Friends
> Profile

August 3rd, 2005


Previous Entry Share Flag Next Entry
04:27 pm - Hello, tentacle support?
Subject line from here, via waistcoatmark. Silly, work-safe.

I am trying to establish a web site and put a perl script to run a Wiki on it. I have uploaded the software correctly, unzipped it, extracted the tar archive and put the wiki.pl script into ~/htdocs/cgi-bin/ . I have made sure that both the wiki.pl script and the cgi-bin directory have 755 permissions. When I visit http://www.appropriatesitename.com/cgi-bin/wiki.pl then it does not execute the script, it merely displays the code of the script in the browser. However, when I open a shell, cd to the appropriate directory and execute perl wiki.pl from the command line, it produces a perfectly-formed HTML page that I would expect to see. I do not believe there is anything further I need to do in order to enable running scripts on the web site.

Any advice, please? aTdHvAaNnKcSe to anyone who can help.

ETA: We now think it's a problem at their end. Their engineers are looking at it and hope to have sorted it out in 24 hours. If not, I shall phone again. Thank you for the suggestions anyhow, but I doubt there's much anybody can do about it from this end in that case...
Current Mood: disappointeddisappointed

(28 comments | Leave a comment)

Comments:


[User Picture]
From:jiggery_pokery
Date:August 3rd, 2005 03:45 pm (UTC)
(Link)
It is. :-)

Yes.
[User Picture]
From:pseudomonas
Date:August 3rd, 2005 03:51 pm (UTC)
(Link)
In which case it's probably that the webserver doesn't know that this is a script directory.

Does the httpd.conf have something that looks like
#
# ScriptAlias: This controls which directories contain server scripts.
# ScriptAliases are essentially the same as Aliases, except that
# documents in the realname directory are treated as applications and
# run by the server when requested rather than as documents sent to the client.
# The same rules about trailing "/" apply to ScriptAlias directives as to
# Alias.
#
ScriptAlias /cgi-bin/ "/xxx/cgi-bin/"

[Error: Irreparable invalid markup ('<ifmodule mod_cgid.c>') in entry. Owner must fix manually. Raw contents below.]

In which case it's probably that the webserver doesn't know that this is a script directory.

Does the httpd.conf have something that looks like
<pre>#
# ScriptAlias: This controls which directories contain server scripts.
# ScriptAliases are essentially the same as Aliases, except that
# documents in the realname directory are treated as applications and
# run by the server when requested rather than as documents sent to the client.
# The same rules about trailing "/" apply to ScriptAlias directives as to
# Alias.
#
ScriptAlias /cgi-bin/ "/xxx/cgi-bin/"

<IfModule mod_cgid.c>
#
# Additional to mod_cgid.c settings, mod_cgid has Scriptsock <path>
# for setting UNIX socket for communicating with cgid.
#
#Scriptsock logs/cgisock
</IfModule>

#
# "/xxx/cgi-bin" should be changed to whatever your ScriptAliased
# CGI directory exists, if you have that configured.
#
<Directory "/xxx/cgi-bin">
AllowOverride None
Options None
Order allow,deny
Allow from all
</Directory>
</pre>

If so, move your files to /xxx/cgi-bin or change the conf file to reflect the location of the files (I'd say preferably not under htdocs, but that's just me)
[User Picture]
From:jiggery_pokery
Date:August 3rd, 2005 03:55 pm (UTC)
(Link)
Hmm. Now you're reaching the point where I am highly confused. :-)

There isn't a httpd.conf file anywhere within ~ or subdirectories. Where should I set one up, please?
[User Picture]
From:pseudomonas
Date:August 3rd, 2005 04:02 pm (UTC)
(Link)
It's the configuration file for the webserver (again, assuming you're using apache). If the server's running, you already have one of these. I don't know where it will have been installed on your system (on mine it's in ~/apache/conf) but you could try a file search.
[User Picture]
From:jiggery_pokery
Date:August 3rd, 2005 04:07 pm (UTC)
(Link)
I assume the web server is running too, because a raw HTML file in the htdocs directory works.

find / -name apache (which I got from here, though this isn't the Wiki I'm running!) returns a lot of Permission denieds and nothing else.
[User Picture]
From:pseudomonas
Date:August 3rd, 2005 04:10 pm (UTC)
(Link)
I think you might have to talk to whoever maintains the server, then, and ask them where to put your scripts.
[User Picture]
From:jiggery_pokery
Date:August 3rd, 2005 04:17 pm (UTC)
(Link)
Thanks very much for your help, anyway.:-) Am talking to the tech support line, managed to get someone Linux-competent by good fortune, he has tried all the obvious things and hasn't spotted anything very silly that I've done, and he has escalated it to second level support.
[User Picture]
From:pseudomonas
Date:August 3rd, 2005 04:19 pm (UTC)
(Link)
Ah, if it's a commercial outfit they might have things set up in all kinds of odd ways :) Good luck with it!
[User Picture]
From:jiggery_pokery
Date:August 3rd, 2005 04:25 pm (UTC)
(Link)
Looks like a problem at their end and their engineers are on their server config. Doesn't look like much we can do about it from here.

> Go to Top
LiveJournal.com